جوانان «شاه کلید» تحقق تولید ملی

ساخت وبلاگ
«توليد ملى، حمايت از كار و سرمايه‌ى ايرانى» یک شعار ساده نیست بلکه نقشه راهی است که رهبر فرزانه انقلاب پیش روی یکایک ایرانیان به تصویر کشیده اند. در این میان اما برخی از اقشار جامعه همچون جوانان مخاطب اصلی این پیام به شمار می آیند چراکه هم نیروی مولد جامعه و رکن اساسی تولیدند و هم گرایش آنها به برندها و مارک های خارجی در تولیدات گوناگون می تواند ماحصل دستان توانمند خودشان را با بی مهری مواجه سازد و چرخ های اقتصاد جامعه را از چرخش بازدارد. 

امسال نیز همچون سال های گذشته حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب در لحظات نخست سال تحویل در پیام نوروزی شان امسال را سال «توليد ملى، حمايت از كار و سرمايه‌ى ايرانى» نامگذاری و با این شعار جهت گیری فعالیتها و برنامه های کشور در سال جدید را معین فرمودند .برای تحقق این شعار تمامی اقشار جامعه ،مردم و مسئولین هر کدام سهم و نقشی دارند اما طبق فرمایشات مقام معظم رهبری سهم مردم به عنوان مصرف کننده تولیدات ملی مهم تر و تاثیر گذار تر است و در بین آحاد مردم نیز شاید بتوان جوانان را مهم ترین رکن هم در تولید ملی و هم در استقبال و استفاده از کالاهای داخلی دانست به شرط آنکه گرفتار «آفت اجتماعی» دلبستگی به تولیدات بیگانه نشوند . 

مارک خارجی ضامن فروش کالای داخلی!
اگر برای خرید سری به فروشگاه ها بزنید متوجه خواهید شد که با وجود کالاهای باکیفیت داخلی تمام قفسه های فروشگاه ها با اجناس خارجی پر شده است .اجناس وطنی هم هست اما فروشنده ها وقتی با مشتری جوان خود مواجه می شوند یا جنس ایرانی را نشان نمی دهند و یا با رفتار و حتی آهنگ صدایشان،آنچنان کالای ساخت داخل را تحقیر می کنند که مشتری جوانشان اگر هم جنس ایرانی بخواهد خجالت میکشد به زبان بیاورد! جوان است دیگر و می خواهد با مارک هم که شده دیده شود و اصلا حواسش نیست ،کالای ایرانی را جوان ایرانی دیگری که دوست، همسایه و از همه مهمتر هموطن اوست تولید کرده و فروش نرفتن کالای ایرانی یعنی بیکاری و چالش های اقتصادی – اجتماعی برای او و هم وطنانش. 

از آن طرف نیز تولید کنندگان و فروشندگان داخلی گاهی مارکهای خارجی خرید و فروش می کنند تا به مدد مارک و برند بیگانه، کالای ایرانی خریدار ایرانی پیدا کند و به نام جنس خارجی به فروش برسد! 

جوانان نوک پیکان تبلیغ کالاهای خارجی
چرخش چرخ های اقتصادی و سلامت اجتماعی جوامع به اشتغال مولد باز می گردد و نیروی انسانی جوان و متخصص اصلی ترین سرمایه تولید است ؛سرمایه ای که ما در اختیار داریم .این را آمار بیش از ۲۳ درصدی مرکز آمار ایران می گوید و این همه نیروی جوان یعنی تضمین یکی از مهم ترین زیر ساختهای رشد اقتصادی و اجتماعی یعنی تولید است. 

از سوی دیگر، جوانان همانگونه که بیشترین سهم را در تولید دارند ،اصلی ترین مصرف کنندگان جامعه هستند و به همین دلیل است که انواع و اقسام ابزار ارتباطاتی نظیر اینترنت و ماهواره و پیامک های تبلیغاتی در دنیای مصرف زده امروز، تمرکز ویژه ای روی نسل جوان دارند و تمامی تبلیغات و برنامه ریزی هایشان بر روی سوق دادن جوانان به سوی مصرف متمرکز شده است .در این میان اما ما آنقدر در معرفی کالاهای مرغوب تولید داخل و فرهنگ سازی برای شکست «اسطوره مرغوبیت کالاهای خارجی» ضعیف عمل کرده ایم که تب مارک گرایی و چشم دوختن به تولیدات بیگانه در بین همه اقشار جامعه به ویژه جوانان ایرانی بالا گرفته است. 

پس زدن کالای نامرغوب خارجی در انتخاب آگاهانه
دکتر شهرام وزیری روانشناس و معاون پژوهشی دانشگاه آزاد واحد رودهن درباره تب گرایش جوانان کشورمان به سمت تولیدات خارجی در گفتگو با «جوان» می گوید: در بسیاری از موارد ما با وجود کیفیت مشابه یا برتر تولید داخلی نسبت به مشابه خارجی باز هم شاهد اقبال جوانان به کالای خارجی هستیم که بخش مهمی از این موضوع از ناآگاهی مردم نشات می گیرد و نشانه آن است که رسانه ها و دستگاه های تبلیغاتی ما به درستی عمل نکرده اند . 

به باور وی، ما باید به جوانانمان خودباوری را یاد بدهیم .در ذهن جوان ایرانی اینگونه جا افتاده که کالای ساخت داخل خوب نیست .حتی گاهی اوقات جوانان تحت تاثیر گروه همسال خود ناگزیر از انتخاب اجناس خارجی هستند چراکه به دلیل نداشتن خود باوری، تنها در صورت خارجی و برند بودن لباس،کیف و کفش یا هر کالای دیگرش از سوی جامعه و گروه همسال خود پذیرفته می شود. 

این استاد دانشگاه تاکید می کند:ما باید یاد بگیریم بر اساس واقعیت ها ، بصیرت و عقل سلیم انتخاب داشته باشیم نه بر اساس تبلیغات گسترده و القای رسانه های مختلفی که سعی دارند به ما بقبولانند کالایی با برندی خاص بهتر است . در این صورت بدون شک در بسیاری از موارد کالای وطنی را انتخاب می کنیم . 

دکتر وزیری می افزاید : نداشتن اعتماد به کالای داخلی و خود باوری، در بسیاری از موارد باعث شده جوانان ما به سمت کالاهای خارجی گرایش یابند .به طور مثال چرم ایران از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است اما کشور ایتالیا همین چرم ایرانی را از ما می گیرد و با تغییراتی به عنوان چرم ایتالیایی به ما برمیگرداند و در ذهن جوانان ما چرم ایتالیایی برند شده در حالی که این چرم تولید خود ماست نه ایتالیا. 

مدلسازی برای اشباع ذائقه جوانان در کالای وطنی
بنا به تاکید این روانشناس یکی ا زمهم ترین نقاط ضعف کالاهای وطنی، کم توجهی به ذائقه و سلیقه مخاطب ،تنوع و ارضای حس زیبایی شناسی جوانان است.دکتر وزیری می گوید: شرکتهای بزرگ خارجی ،روی مدل سازی سرمایه گذاری جدی دارند و طبیعی است که وقتی جوان لباس ،کفش و کیف یا هر کالای دیگر را در بر تن بازیگر یا ورزشکار مشهور می بیند به سمت آن گرایش پیدا میکند زیرا ویژگی بارز جوانان ،رفتارهای هیجانی آنهاست .به باور وی ما باید برای آنکه از غافله عرضه در دنیای مصرف گرای امروزی عقب نمانیم باید برای جوانان خود مدل سازی کنیم و به آنها الگو ارائه دهیم . 

« نهضت اخلاقی حمایت از تولید ملی »
برای تحقق شعار سال ۹۱ باید همه احساس تعهد داشته باشند و جوانان چه آنانکه در تولید نقش آفرینی می کنند و چه آنهایی که با افتخار تولیدات وطنی را مصرف می نمایند همه باید« نهضت اخلاقی حمایت از تولید ملی » را عملی نمایند.


برچسب‌ها: نسل سوم انقلاب, جوانان مهندس امینی فرد (قائدامینی هارونی)...
ما را در سایت مهندس امینی فرد (قائدامینی هارونی) دنبال می کنید

برچسب : جوانان,«شاه,کلید»,تحقق,تولید, نویسنده : mahdiaminifarda بازدید : 162 تاريخ : چهارشنبه 22 شهريور 1396 ساعت: 17:16